Den pro výměnu knih

24.05.2011 00:00

Dobrou náladu, spoustu her, zábavných soutěží, a především nových podnětů k aktivnímu využívání volného času nabídne dětem Bambiriáda 2011, která proběhne v době od 26. do 29. května. Součástí je i Den pro výměnu knih…

 

13. ročník Bambiriády se uskuteční jako oficiální akce Evropského roku dobrovolnictví. Pořadatelé i proto letos vetkli do vínku celorepublikové přehlídce činnosti organizací zaměřených na mimoškolní výchovu dětí a mládeže motto Máme se o co podělit. O tom, nakolik odpovídá realitě, se mohou děti – a pochopitelně i jejich rodiče – ostatně přesvědčit sami. „V oddílech, klubech, kmenech, družinách se nescházíme pouze za účelem hraní her, i ty jsou nakonec přeci jen prostředkem. Cíl je jasný a na tom se všichni shodujeme. Scházíme se proto, abychom se vzájemně rozvíjeli v dovednostech, znalostech a schopnostech. Ti starší, co toho umí více, učí ty mladší, stejně tak jako ti mladší učí ty starší trpělivosti, ohleduplnosti, odpovědnosti. Snažíme se vytvářet zajímavé prostředí a pozitivně formovat mladé lidi,“ říká předseda ČRDM Aleš Sedláček.

 

Bambiriádu 2011 ozvláštní řada doprovodných akcí, především půjde o prezentaci projektů ČRDM a jejích členů (Kam chodit, Kecejme do toho, kampaň Umačkáni dětmi aj.) Chystaná fotografická soutěž pak vybídne návštěvníky k pořízení zdařilého snímku dětí při tvořivé činnosti. První cenou v soutěži je víkendový pobyt v bavorském hotýlku s volným vstupem do tamního zábavního parku a aquaparku.

 

Den pro výměnu knih

V Praze na Vítězném náměstí, které bude plné stanů, soutěží a pódií nebude chybět ani Městská knihovna v Praze. Proběhne tady Den pro výměnu knih a to v sobotu 28. května od 10 do 17 hodin. Přijít může každý! Máte doma třeba knížku pro děti, která už leží ladem a naopak vám nějaká do knihovny chybí? Pak byste neměli zmeškat tuto akci. Tento den bude kromě jiného totiž také plný výměn knížek.

Kromě toho tu bude i pojízdný autobus a pořádat se budou soutěže, vytvářet výroční razítka nebo se bude malovat.

 

Informace o Bambiriádě najdete na webových stránkách – zde, informace ke Dni pro výměnu knih - zde