Festival Literární jaro dětem i rodičům

03.05.2011 00:56

Festival Literární jaro, který probíhá ve Zlíně právě v těchto dnech, nabízí autorská čtení, besedy o literatuře, představení nových knih i setkání se zajímavými osobnostmi. Myslí se ale i na děti…

 

Pozvání na festival přijali jak známé literární osobnosti, jejichž dílo patří do současné moderní literatury, tak i autoři, kteří debutovali teprve nedávno.
Festival byl zahájen 27. dubna představením knihy Milovníci knížek a vernisáží výstavy koláží Miroslava Huptycha v Muzeu jihovýchodní Moravy.

 

Akce festivalu

3. 5. 2011 od 16 hodin – představení knížek nakladatelstvím Baobab s názvem Kniha není text. Odpoledne probíhá v sálku hudebního oddělení Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně. Graficky zajímavé knihy z tohoto nakladatelství představí spisovatelka a redaktorka Tereza Horváthová a ilustrátorka Michaela Kukovičová a Eva Volfová.

 

4. 5. 2011 od 9 hodinvýtvarná dílna pro děti. V oddělení pro děti Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně proběhne příjemné dopoledne s ilustrátorkami nakladatelství Baobab.

 

4. 5. 2011 od 18 hodin – podvečer věnovaný nakladatelství Meander, který proběhne v sálku hudebního oddělení Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně. Svá díla, která byla v tomto nakladatelství vydána přijde představit Markéta Pilátová a Ivan Binar. O dalších knihách z produkce tohoto nakladatelství pohovoří Iva Pecháčková.

 

9. 5. 2011 od 18 hodin – proběhne večer hudby a poezie v knihkupectví a kavárně LOFT 577. Své básně sem přijdou představit Marie Šťastná, nositelka Ceny Jiřího Ortena a dále básníci Aleš Kauer, Jiří Pejla a Jan Vilímek.

 

10. 5. 2011 od 17 hodinslavnostní ukončení festivalu ve vile Tomáše Bati. Během večera budou představeny knihy Necestou slečny H. a dnešní Afrikou a Legenda H+Z.

 

Informace k festivalu Literární jaro lze najít na oficiálních stránkách festivalu www.literarnijaro.cz

 

Ohodnoťte tento článek:


Catalog Rating

Diskusní téma: Festival Literární jaro dětem i rodičům

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek