Jaká kniha se stane českým bestsellerem 2010?

25.04.2011 20:16

Rodinné knihkupectví vyhlásilo nominace na titul Český bestseller 2010. Ve třech hlavních kategoriích se umístily čtyři tituly čtyř nakladatelství skupiny Albatros Media. Vítězné knihy budou vyhlášeny na veletrhu Svět knihy. Vyhrají ty s nejvyššími prodeji v síti partnerských prodejen Rodinného knihkupectví.

 

V hlavní kategorii Česká beletrie pro dospělé – Český bestseller 2010 zabodovala kniha kmenové autorky nakladatelství Motto Haliny Pawlowské Ještě že nejsem papež. Je to soubor povídek překypujících laskavým humorem od všestranné autorky, scenáristky a moderátorky, která navíc věří v happy endy. Motto je nejnovější akvizicí skupiny Albatros Media, do skupiny přibylo na sklonku loňského roku.

 

V kategorii Překladová beletrie pro děti a mládež se mezi třemi nominovanými knihami umístil Deník malého poseroutky – Poslední kapka. Je to třetí díl veleúspěšné série autora a ilustrátora Jeffa Kinneyho, kterou postupně vydává nakladatelství pro teenagery CooBoo. V těchto dnech právě vychází čtvrté pokračování s podtitulem Psí život.

 

Hned dva zástupce má skupina Albatros Media v kategorii Česká beletrie pro děti a mládež. Ve vítězném tažení pokračuje Pan Buřtík a pan Špejlička Zdeňka Svěráka a ilustrátora Jiřího Votruby. Tato kniha před pár dny získala Cenu za nejprodávanější titul roku 2010 nakladatelství Albatros. Konkurují mu Krysáci z Edice České televize podle populárního večerníčku. Zajímavostí je, že třetím nominovaným titulem v této kategorii je Kuky se vrací Jana Svěráka. O tom, zda se souboj rozhodne mezi otcem a synem Svěrákovými, či do něj zasáhnou právě Krysáci, musíme počkat do veletrhu Svět knihy, který se uskuteční od 12. do 15. května v Praze na Výstavišti.

 

Hlavním cílem každoročního vyhlašování cen Český bestseller je poukázat na kvalitní původní česká i překladová literární díla na našem trhu. Rovněž chce upozornit na samotné autory a jejich nakladatele, kteří si zaslouží stejnou podporu jako jejich knihy.

 

 Tento článek je tisková zpráva - Albatrosmedia.cz

Diskusní téma: Jaká kniha se stane českým bestsellerem 2010?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek