Literární cena Albatrosu - do 30.11.2011

26.04.2011 20:13

Vedle svých Výročních cen vyhlásil Albatros také výsledky druhého ročníku Literární soutěže o nejlepší původní českou prózu. Minulý rok byla tématem "Moderní pohádka", tím letošním je "Cena přátelství". Uzávěrka je na konci listopadu 2011.

 

LITERÁRNÍ SOUTĚŽ o nejlepší původní českou prózu pro děti

Během udílení Výročních cen byly oznámeny také výsledky druhého ročníku Literární soutěže. Jeho tématem  byla Moderní pohádka. Do druhého ročníku přišel dvojnásobek rukopisů než do prvního, celkem 86. Do druhého kola postoupilo osm, z nichž odborná porota vybrala tři nejlepší. Vítězem šeku na pětadvacet tisíc korun se stal rukopis Stanislavy Reschové Ježkovy voči a jiné pohádky. Cenu  autorka převzala z rukou vítězky prvního ročníku Evy Prchalové, jejíž tehdy vítězná kniha Hromnice aneb Případ tajemné stopařky vyšla v nakladatelství Albatros před čtrnácti dny.

Šéfredaktorka nakladatelství Albatros Šárka Krejčová vyhlásila téma třetího ročníku Literární soutěže. Stala se jím Cena přátelství. Soutěže se může opět zúčastnit každý, s rukopisem, který nebyl dosud nikde publikován. Uzávěrka odevzdání rukopisů je 30. listopadu 2011 a vítěz se vedle finanční odměny za vítězství v soutěži, dočká také vydání svého díla v nakladatelství Albatros.

 

Převzato z tiskové zprávy - Albatrosmedia.cz