Litvínovská knihovna zazářila v celostátní soutěži Biblioweb 2011

16.04.2011 22:03

Městská knihovna Litvínov obsadila 1. a 2. místo v celostátní soutěži o nejlepší webové stránky knihoven BIBLIOWEB 2011 ve dvou kategoriích.

 
Letos po dvanácté organizoval Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR (SKIP) ve spolupráci s Asociací krajů České republiky soutěž BIBLIOWEB 2011 o nejlepší webovou prezentaci knihoven. Cílem soutěže je udržovat kvalitu webových stránek knihoven na dostatečné úrovni, případně ji dále zvyšovat a dosáhnout, aby knihovnické weby sloužily jejich návštěvníkům jako spolehlivý zdroj informací o knihovnách a jejich službách.
 
Městská knihovna Litvínov se této prestižní soutěže zúčastnila již po šesté a letos získala dvě výborná umístění. Významným kritériem hodnocení bylo ověření, zda jsou stránky přístupné pro handicapované uživatele podle českých Pravidel přístupnosti a WCAG 2.0. TyfloCentrum Brno, o.p.s. vyhodnotilo jako nejlepší webové stránky Městské knihovny Litvínov. Ty jako jediné získaly maximum 10 bodů a byly oceněny zvláštní cenou "nejlepší bezbariérový web knihovny". „Tuto vysoce nastavenou laťku ve formě náročného kritéria soutěže bezchybně překonal její webmaster ing. Radek Šiman,“ říká Marcela Gűttnerová ředitelka knihovny.
 
V kategorii odborných knihoven a knihoven v obcích nad 20 tisíc obyvatel získala litvínovská knihovna 2. místo. „Jde o velmi cenná umístění, protože obstát v konkurenci knihoven z velkých měst s daleko lepšími finančními možnostmi je obrovský úspěch,“ dodává Gűttnerová. Ocenění převzala ředitelka knihovny spolu s webmasterem v pondělí 4. dubna na večerním společenském programu 14. ročníku konference Internet ve státní správě a samosprávě v Hradci Králové z rukou hejtmana Královéhradeckého kraje Lubomíra France a předsedy Svazu knihovníků a informačních pracovníků Víta Richtera. Věříme, že všichni uživatelé knihovnického webu https://www.knihovna-litvinov.cz/ budou spokojeni a najdou zde všechny potřebné informace.

Tento článek je tisková zpráva Knihovny Litvínov.

Diskusní téma: Litvínovská knihovna zazářila v celostátní soutěži Biblioweb 2011

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek