Novinky z Portálu

04.05.2011 22:39

Z nakladatelství Portál vám představím tento týden knížky, které se hodí hlavně jako výborné příručky nejen pro rodiče, ale především pro děti. Jedna z nich se věnuje i tzv. genetické metodě učení…

 

Zuzana Pospíšilová, autorka dětských knížek tentokrát připravila knížku s jednoznačným názvem Máš nadání na hádání. Jedná se o hádanky, které jsou určené hlavně pro nejmladší školáky, ale vyřádí se při ní i šikovní předškoláci. Cílem je rozvoj jazykového myšlení u dětí. Autorka si položila základní cíl – přijatelným způsobem seznámit děti s příslovími a hledat v jiných slovech jiná slova. Takže se v knize objevují nejrůznější přesmyčky a vůbec hra se slovy. Knížka se hodí jak pro rodiče, tak učitelky v základních i mateřských školách.

 

Nakladatelství Portál připravilo na vydání knížku z edice První čtení. Pro tyto knihy je nutné zachovat několik věcí. Především jednoduchý text, velká písmena a jasný, ničím nekomplikovaný děj. Děti se s pomocí knížky Pohádkový svět – první čtení, to nic není, zcela jistě naučí číst s pomocí tiskacích písmen, které v knize jsou. Takto upravené totiž vyhovují požadavkům na tzv. genetickou metodu, což znamená, že se děti učí číst za pomoci pouze velkých, tiskacích písmenek. Slova jsou také řazena tak, že nejprve se jedná o jednoslabičná, pak následují teprve víceslabičná. Kromě těchto aspektů knížka pomáhá i při samotné výchově dětí, předkládá jim i vzory chování. Autorka Eva Horáková je učitelkou v první třídě, její kniha tedy vychází i ze zkušeností s práce z dětmi.

 

Jiří Žáček a hudebník Pavel Jurkovič připravili knihu s názvem Jak počítají koťata. Obsahuje šedesát básniček, které jsou zhudebněné a navíc doprovázené krásnými ilustracemi. Součástí knížky je i CD obsahující písničky z knížky. Knížka je určena jak rodičům, tak i učitelkám do školek i škol.

 

Soubor písní, básniček, říkadel, ale i her a pohádek – to vše je další novinka z nakladatelství Portál. Má název Zvířátka ve hře, písni a tanci. Dětem tento titul dává vše, co je zajímá, tedy písničky, tanec a zvířátka. Pomocí hry pomáhá dětem ve vlastní tvořivosti a vede je k vlastní aktivitě v hudbě, tanci, výtvarné i dalších činnostech. Knížku připravila Eva Kulhánková, která pracuje jako taneční pedagožka a vede kromě jiného i pohybové semináře.

 

Knížky vydalo nakladatelství Portál, které se zaměřuje na vydávání knih hlavně o výchově dětí a mládeže. V nabídce lze také nalézt knihy z oborů psychologie, pedagogika, sociální práce, ale i dalších jako zdraví či ekonomie. Protože velkou většinu čtenářů tvoří rodiče, Portál pro ně vydává řadu knih, které jim nejen pomohou při východě dětí, ale zpříjemní i chvíle, které spolu tráví. K tomu slouží například knihy o hrách, cvičeních a nápadech.

 

Diskusní téma: Novinky z Portálu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek