Tip pro milovníky historických vozidel - sraz na Vítkově

25.04.2011 20:18

Tak a teď odbočím trochu od knih a přikládám pozvánku pro všechny fandy historických vozidel. V Národním památníku na Vítkově se budou 1. května konat komentované prohlídky této výstavy, přednášky a také sraz historických vozidel. Připraven je i program pro děti. Zkrátka výlet pro celou rodinu...

Škoda Spartak, Octavia, 1000 MB, RTO autobusy a mnoho dalších vozidel, které tvořily kolorit československých ulic 60. let, se v neděli 1. května sjedou k Národnímu památníku na Vítkově. Mezi více než 30 historickými vozidly nebude chybět Wartburg, Trabant, policejní Volha nebo motocykl SNB, lidově přezdívaný Nanuk. Do některých automobilů se budou návštěvníci moci také posadit. Dále na ně čekají soutěže o knižní publikace a projížďku jedním z historických vozidel. Pro děti jsou připraveny výtvarné dílny a hry z 60. let.

Na Vítkově však nebudou jen automobily. Díky výstavě Zlatá? šedesátá návštěvníci zavzpomínají také na mixéry, fény, gramofony, bruselský porcelán, oděvy i hračky z tohoto období. To vše v doprovodu autorů výstavy.

Akce Od Spartaka k embéčku navazuje na úspěšnou akci z podzimu loňského roku s názvem Od Diora k hippies. Obě jsou organizovány v rámci výstavy Zlatá? šedesátá. Vzpomínky a realita. Tentokrát Národní muzeum a Vojenský historický ústav Praha spolupracovaly s Národním technickým muzeum a Pražským klubem historických vozidel v AČR.

 

Program:

11.00 příjezd historických vozidel

12.00 komentovaná prohlídka výstavy Zlatá? šedesátá. Vzpomínky a realita (nejen) pro dámy

13.00 přednáška o novinkách a zajímavostech techniky let šedesátých

13.30 komentovaná prohlídka Národního památníku na Vítkově pro rodiny s dětmi

14.30 komentovaná prohlídka Národního památníku na Vítkově pro rodiny s dětmi

15.30 slosování soutěží a předání cen

16.00 komentovaná prohlídka výstavy Zlatá? šedesátá. Vzpomínky a realita (nejen) pro pány

16.30 komentovaná prohlídka Národního památníku na Vítkově pro rodiny s dětmi

17.00 ukončení akce

 


Tisková zpráva Národního muzea

Diskusní téma: Tip pro milovníky historických vozidel - sraz na Vítkově

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek