Tipy z nakladatelství Grada – tentokrát pro rodiče

06.05.2011 00:00

V edici nakladatelství Grada, které je věnováno radám pro rodiče vyšlo několik zajímavých knih, se kterými bych vás ráda seznámila. A tip se najde i pro ty, kteří rádi podnikají nejrůznější výlety…

 

Snad všichni si přejeme, aby naše dítě vyrůstalo v harmonickém a klidném prostředí obklopené těmi, kteří jej mají rádi. Především pak s tátou a mámou. Tedy těmi naprosto nejbližšími. Vysvětlit dítěti, že si najednou právě tyhle dvě osoby, které v jeho životě hrají velmi důležitou roli, nerozumí, je velmi těžké. A právě tématice rozchodu matky a otce se věnuje kniha Ilony Špaňhelové Dítě a rozvod rodičů. Problémem vždy je fakt, že dítě nemá ve chvíli rozchodu vlastně žádné možnosti, jak mu zabránit. Může jen přihlížet a je na něm, jak se se situací vyrovná, jak se s ní smíří. Autorka proto připravila tuto knihu pro všechny rodiče, kteří se do podobné situace dostali a chtějí především neublížit svému dítěti. Pomůže jim v tom, jak dítě na tuto vzniklou situaci připravit a ukazuje jim, jak s dítětem komunikovat. Neopomíná samozřejmě zmínit ani rizika vzniklá z těchto situací.

 

Další knížka je od autorky Zuzany Pospíšilové, která v nakladatelství Grada vydává i dětské knihy do edice První čtení. Další tip představuje knihu s názvem Pohyb s říkadly pro nejmenší a je určen pro rodiče s dětmi ve věku od 6 týdnů do 5 let. Obsahuje celou řadu říkanek a námětů, i praktických ukázek pro zdárný pohybový rozvoj dítěte v tak širokém období, které je v knize prezentováno. Říkanky pomáhají nejen v rytmice pohybu, ale pomáhají dětem rychleji si osvojit řeč a lépe mluvit. Tedy výhody, které se jim nepochybně hodí při nástupu do školy. V knize najdete tipy rozdělené do několika kapitol, dle zaměření. Například cvičení s pomůckami, motivační říkanky nebo říkadla v orientaci vlastního těla.

 

A konečně slíbený tip, pro výletníky. Vlastně nejen pro ně. Knížka Lenky Pecharové 134 výletů za zvířátky prozradí na svých stránkách, kde všude se v naší vlasti můžeme setkat se zvířátky a s jakými. Podává ucelený přehled o zoologických a botanických zahradách, ale i malých zookoutcích a farmách, a pokud se rozhodnete, že chcete vidět třeba krokodýla, tak i takový tip zde najdete. Kromě nabídek prohlídek nabízí autorka i tipy na místa, kde lze se zvířaty pracovat. Dozvíte se tipy, kde si můžete podojit kozu, vyrobit ovčí sýr anebo třeba chytit rovnou pěkného sumečka. Vynikající příručka vhodná do všech rodin, kde se nejen cestuje, ale kde je i touha po poznání.

 

Všechny knihy vydalo nakladatelství Grada v edici Rady pro rodiče.


Ohodnoťte tento článek:


Catalog Rating

Diskusní téma: Tipy z nakladatelství Grada – tentokrát pro rodiče

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek