Tipy z Portálu

11.05.2011 00:00

Tento týden představím z nabídky nakladatelství Portál moc krásnou podzimní pohádku, děti a rodiče najdou mnoho inspirace v příručce na maškarní. Zkrátka tentokrát jsou tipy určené hlavně dětem…

 

Listopadová pohádka. Tak to je název knížky oblíbené autorky Věry Provazníkové. Hrdinkou příběhu je malá holčička, která si hledá nějakého kamaráda. Chtěla by, aby s ní někdo sdílel starosti, které má a byl smutný, když jí není do řeči. A ono to tak těžké nebude, protože tato holčička žije v kouzelném světě. A tam se z nejrůznějších zvířátek stávají na chvilku bytosti, se kterými si může hrát a trávit tak příjemné chvilky. Děti vstoupí společně s ní do tohoto světa a budou s ní prožívat její neskutečné příhody, které umožní právě kouzelný svět.

Druhým tipem je kniha plná úžasných nápadů pro děti a jejich rodiče, kteří se chystají třeba na maškarní bál. Pořídit si v obchodě masku není těžké. Daleko zajímavější může ale být, zkusit si takový oblek či převlek vyrobit sám doma z materiálů a věcí, které jsou v podstatě dostupné. Příručka podává dostatek inspirace pro tvoření rodičů s dětmi k tvoření naprosto originálních obleků, které rozhodně nikdo jiný mít nebude. V knize nenajdete jen obleky na bály, ale i na „obyčejnější „ příležitosti, jako je třeba školní besídka apod. Děti se tak učí jak samostatnosti, tak podporují svou fantazii, protože každý návrh lze vždy upravit podle svého. Kniha má název Převleky a masky pro každou příležitost a připravila jí výtvarnice a učitelka Patricie Koubská.

 

Zřejmě většina dětí by chtěla prožít ten svůj příběh. Holčičky jako krásné princezny v ještě krásnějších šatech s nespočtem volánů a kluci jako chrabří rytíři na bílém koni, hrdinně bojující s drakem. Nakladatelství Portál vydalo knihu Hrajeme pohádky z celého světa, která je plná scénářů pohádkových her určených pro děti ve věku od pěti do jedenácti let. Autorka Eva Cílková do knihy zpracovala do dramatické podoby pohádky nejen evropské, ale i asijské či arabské. Kniha je určena jak rodičům, kteří si tak s dětmi mohou doma zahrát pěkné divadlo, tak i třeba učitelkám v mateřských školách, dramatických kroužcích apod. Součástí knihy je kapitola věnující se metodice, radám a návodům. U jednotlivých pohádek je také doporučení na scénu apod.

 

Všechny knihy vydalo nakladatelství Portál, které se zaměřuje na vydávání knih hlavně o výchově dětí a mládeže. V nabídce lze také nalézt knihy z oborů psychologie, pedagogika, sociální práce, ale i dalších jako zdraví či ekonomie. Protože velkou většinu čtenářů tvoří rodiče, Portál pro ně vydává řadu knih, které jim nejen pomohou při východě dětí, ale zpříjemní i chvíle, které spolu tráví. K tomu slouží například knihy o hrách, cvičeních a nápadech.

 

Ohodnpťte tento článek:


Catalog Rating

Diskusní téma: Tipy z Portálu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek