Veletrh Svět knihy 2011 se blíží!

07.05.2011 13:15

Největší knižní festival u nás, který má na programu i doprovodný literární festival otevře své pomyslné brány všem návštěvníkům již koncem nadcházejícího týdne…

 

Letošní, již 17. ročník se koná od 12. do 15. května v Průmyslovém paláci na pražském Výstavišti. Každý rok se na veletrhu představí jedna země v pozici čestného hosta. V letošním roce jím bude Království Saúdské Arábie, která chystá velmi výpravnou prezentaci své kultury.

 

Literární festival zahrnuje vybraná témata, jež jsou vybírána s ohledem na atraktivitu a předpokládaný zájem široké veřejnosti a nabízejí programovou inspiraci vystavujícím nakladatelům.
Návštěvníci se tak mohou těšit na tématické pořady o Literatuře arabských zemí, dále na téma Svět e-knih, kde se bude probírat tento nový technologický fenomén. Program se také zaměří na komiksy a již třetím rokem také na prezentaci kuchařek – Vaříme s knihou.

 

Na veletrhu jsou také udíleny nejrůznější ceny. Letos to bude úplně poprvé, kdy si literární soutěž vyhlásili samotní pořadatelé. Má název Cena Jiřího Theinera. Ta se uděluje zahraniční osobnosti nebo organizaci a jejím cílem je hlavně propagace naší literatury v zahraničí. Vyhlášení těch letošních výsledků bude probíhat v pátek na veletrhu.

 

 Svět knihy Praha 2011 je největším knižním veletrhem v České republice s doprovodným literárním festivalem. Během 4 dní mají návštěvníci možnost seznámit s kompletní českou produkcí, především beletrií. Zastoupeny jsou ale i publikační činnosti z řad univerzitních nakladatelů. Celkem se na veletrhu prezentuje na 500 vystavovatelů z více jak 30 zemí a regionů celého světa.

 

Na stránkách veletrhu Svět knihy Praha 2011 najdete i možnost vytvořit si svůj vlastní program návštěvy.

 

Na  stránkách Děti a čtení vás budeme informovat každý den o programu jednoho z významných nakladatelství. Již nyní jsou připraveny články o nakladatelství Fragment, Portál a mediální společnosti Albatros, která zahrnuje více nakladatelství.

 

Diskusní téma: Veletrh Svět knihy 2011 se blíží!

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek