Výroční autorské ceny Nakladatelství Fragment za rok 2010 uděleny.

17.05.2011 00:00

U příležitosti konání 17. mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy udělovalo Nakladatelství Fragment již po osmé Výroční autorské ceny. Ocenění si odnesli trofeje z těchto kategorií: Dlouhodobě úspěšný titul, Mimořádný přínos pro Nakladatelství Fragment a Nejúspěšnější novinka uplynulého roku.

 

1. kategorie - Dlouhodobě úspěšný titul:

Kandidáty na tuto cenu jsou tituly, které Nakladatelství Fragment vydalo v mimořádném počtu výtisků, nepřetržitě se prodávají minimálně 3 roky a mají potenciál dalšího prodeje.

Tentokrát si cenu odnesli dva autoři – Jan Vodňanský za text a Ladislava Pechová za ilustrace leporela Když jde malý bobr spát. Krásné písničkové leporelo dělá radost již téměř 18 tisícům dětí.

 

 

2. kategorie – Mimořádný přínos pro nakladatelství Fragment

 

Cenu v této kategorii získá autor, který vydal v Nakladatelství Fragment za dobu jeho existence mimořádné množství titulů a dlouhodobě s nakladatelstvím spolupracuje.

Cenu za mimořádný přínos si odnesla autorka velké řady anglických jazykových učebnic, Iva Dostálová.

 

Ing. Iva Dostálová vystudovala VŠZ Praha, Metropolitní univerzitu v Praze – obor Anglofonní studia a Souběžné pedagogické studium. Po ukončení studia pracovala jako odborná asistentka pro zpracování zahraniční literatury v Knihovně ÚVTIZ v Praze. Od roku 1992 se plně věnuje výuce angličtiny. Učí na gymnáziu v Praze a zároveň se věnuje soukromé a firemní výuce a výuce dospělých. Od roku 2000 je kmenovou autorkou Nakladatelství Fragment.

 

Mezi její úspěšné tituly vydané Nakladatelstvím Fragment patří například Angličtina v kostce pro SŠ/ZŠ, Angličtina do dlaně, Přehledné tabulky pro 2. stupeň ZŠ – Angličtina. Paní Dostálová je také spoluautorkou několika titulů, jako jsou Angličtina pro samouky, Angličtina – 5 minut denně nebo Angličtina nejen do auta.

 

V roce 2006 převzala se spoluautory titulu Angličtina pro samouky Výroční autorskou cenu Nakladatelství Fragment za dlouhodobě úspěšný titul!

3. kategorie – Nejúspěšnější novinka roku 2010

 

 

Kandidáty na tuto cenu jsou tituly, jejichž prodej byl v loňském roce největší, jak v tržbách, tak v počtu prodaných kusů.

Souboj titulů v této kategorii byl opravdu těsný, ale čísla prodaných výtisků byla nemilosrdná. Vítězem se mohl stát jen jeden… Se svými Zápisky z cest zvítězil Václav Klaus.

 

Od vydání knihy, v září minulého roku, bylo prodáno téměř 10 000 kusů!!!

Václav Klaus – český ekonom, politik a český prezident. Publikoval již celou řadu knih s tématy obecně společenskými, politickými a ekonomickými, je nositelem mnoha mezinárodních cen a čestných doktorátů z univerzit z celého světa.

Ve svých Zápiscích z cest přibližuje čtenářům neopakovatelnou atmosféru z přijetí významného politika, později hlavy státu naší republiky v jednotlivých navštívených zemích za posledních 17 let. Při svých cestách si pozorně všímal také všech zajímavostí, jedinečných zvyklostí a obyčejů, významných či neobvyklých detailů.

 

Tento článek je tisková zpráva nakladatelství Fragment.